YOLCUNUN SU İÇMEDEKİ TEDBİRLERİ


1- Bir önceki menzilin suyunu vardığı menzilin suyu ile karıştırıp içmeli ki sular arasındaki uyuşmazlık böyle bertaraf edile
2- Menzilin suyuna bir miktar sirke katıp içmeli
3- Eğer yolcu yanına memleketinden temiz (el ayak değmemiş) toprak almışsa her menzilin suyuna biraz bu topraktan katıp karıştırıp dibe çöktükten sonra içmeli ki suyun zararını alıp suyu toprağın ait olduğu memlekete ayarlar
4- Soğan - sarımsak - sirke ve marul yemek iyi olmayan suların zararını önler
5- Tuzlu suların zararı sirke ile karıştırılarak def edilir
6- iyi olmayan ve tuzlu suların tadını değiştirmek ve zararını bertaraf etmek için sirkengebinle karıştırıp için
7- acı suyun tadını değiştirmek ve zararını bertaraf etmek için doğal şeker ve bal ile karıştırıp için
8- Tadı ağır ve kötü kokulu sular mutlaka kaynatılıp içilmelidir veya veya toprak yada sirke ile karıştırılarak içilmeli (daha önce anlatıldığı gibi)
Zadul musafirin / Mehdi bin Ali Naki Şerif /sayfa 20


 

Yorum Gönder

0 Yorumlar