KENDİ ELİMİZ ŞİFA KAYNAĞI


Elimizdeki akupunktur noktalarına (aşağıdaki resme bknz) basınç uygulayarak kendi kendimizi şifâlandırabiliriz.

*1 *Baş parmak altı:* Bu noktaya basarak *tiroit* bezinin fonksiyonunu iyileştirebilir, ayrıca öksürük ve nefes sorunlarını çözebilirsiniz.

*2 - *Baş parmak ucu:*
 Bu nokta *depresyon* u, heyecan ve *stresi* gidermeye yardımcı olur. Ayrıca, baş parmak ucuna nokta masajı mide, pankreas ve baş ağrılarını iyileştirir.

*3 -  *Şehadet (İşaret) parmağı:*
  Eğer 
*böbrek ve idrar kesesi* gibi hastalığınız varsa, bu noktaya etkili masaj yapılması tavsiye edilir. Bu yöntemle *bel ve kas ağrılarını, mide yanmasını ve diş* ağrısını da azaltmak mümkündür. Heyecandan ve ruhsal gerginlikten kurtulmaya yardımcı olur.

*4 - *Orta parmak:* Bu nokta karaciğer ve *safra* kesesinin faaliyetlerinin düzenlemesinde yardımcı olabilir. Eğer kendinizi *aciz ve sinirli* hissediyorsanız, bu noktayı kullanarak ruh halinizi düzeltebilirsiniz. Buradaki noktaya masaj yapmak *görme keskinliği ve kan dolaşımının* iyileştirilmesi için faydalıdır, o migreni ve adet ağrılarını da hafifletebilir.

*5 - *Yüzük parmağı:*
 Bu nokta 
*akciğer ve kalın bağırsağın* işlevini uyarır, 
*cilt hastalıkları* durumunu iyileştirir.

*6 - *Serçe parmağı:* Bu noktaya masaj *kalp* faaliyetine, *ince bağırsak* sorunlarına, 
*boğaz ağrılarına* olumlu etkiliyor. Özellikle panik, endişe ve güvensizlik hissettiğiniz zaman serçe parmağına masaj önerilir.

*7 - *Avuç içi dışı noktası:*
 Bu nokta 
*kan şekerinin* seviyesini düzenlemeye yardımcı olabilir.
*8 - *Elin avuç içi merkezi:*
 Elde bu noktaya masaj *sindirim sisteminin* çalışmasında ihlalleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur ve karın ağrılarını azaltır.

*9 - El avuç içi etli bölümü:*

 Bu nokta *endokrin sistemi* ve 
*kalp* çalışmasından sorumludur….
Not: bu noktalara basınç ve masaj uygulaması dayanabileceğimiz şiddette ve 3 - 5 dakika kadar yapılmalı. Ancak kalp ile ilgili noktalarda 1 er dakikayı geçmemeli. Kalbi zorlamamak için.


 

Yorum Gönder

0 Yorumlar