Yer ve Göğün Hazinesinin Anahtarı Dua

Yer ve Göğün Hazinesinin Anahtarı Dua


Hz. Osman ibn Affan ( radıyallahü anh ) Peygamber Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem)’ e gelerek kendisine Kur’an’da birçok kez tekrarlanan yer ve göklerin hazinelerinin anahtarı hakkında daha fazla bilgi vermesini istedi.

Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) ona dedi ki:

"Sen benden, daha önce hiç kimsenin benden istemediği şeyi istiyorsun. Yer ve Göklerin Hazinelerinin anahtarı şudur: "



لَا اِلٰهَ اِلَّا اللّٰهُ وَاللّٰهُ اَكْبَرُ وَسُبْحَانَ اللّٰهِ وَالْحَمْدُ لِلّٰهِ وَاسْتَغْفِرُ اللّٰهَ الَّذِي لَا اِلٰهَ اِلَّا هُوَ الْاَوَّلُ وَالْاٰخِرُ وَالظَّاهِرُ وَالْبَاطِنُ يُحْيِي وَيُمِيتُ وَهُوَ حَيٌّ لَّا يَمُوتُ بِيَدِهِ الْخَيْرُ وَهُوَ عَلَي كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرْ



"Lâ ilahe illallâhü vallâhü ekberu ve sübhânellahi vel hamdü lillâhi vesteğfirullâhellezî lâ ilahe illâ huvel evvelü vel âĥiru vezzâhiru vel bâtınu yuhyî ve yümîtü ve hüve hayyullâ yemûtü biyedihil ĥayru ve hüve àlâ kulli şey’in gadîr "

Manası: Allah’tan başka ilah yoktur. Allah en büyüktür. Öyle bir Allah’ı tesbih ederiz ki, öyle bir Allah’tan af dileriz ki, O’ndan başka ilah yoktur. Başlangıçta, sonda, zahirde, batında O vardır. Diriltir, öldürür, O diridir, asla ölmeyendir. Her türlü iyilik O’nun kudretindedir. O’nun kudreti her şeyi kapsar.

Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) devam etti.

"Ey Osman kim bunu günde 100 defa okursa, şu 10 ihsan ile mükâfatlandırır.




Önceki tüm günahları affedilir,
Cehennem ateşine muzdarip olmaktan kurtulur,
2 melek onu, gece ve gündüz hastalık ve ızdıraplara karşı korur,
Ona bir nimet hazinesi bahşedilir,
Hazreti İsmail (aleyhisselam)’ın soyundan gelen 100 tane köleyi azat etmişçesine mükâfat kazanır,
Kur’an, İncil, Tevrat ve Zebur’un tümünü okumuşçasına mükâfatlandırılır,
Onun için Cennette bir ev inşa edilir,
Cennette bir huri ile evlendirilir,
Bir şeref mükâfatı ile ödüllendirilir,
70 akrabasının günahı affedilir,
Ey Osman! Şayet yeterince güçlü isen, bu duayı her gün okursun. Muvaffak olanlardan biri olursun. Önünde ve arkandaki herkesten üstün olursun. "

Bu dua ile ilgili Hazreti Hace Muinüddin Çişti’nin vefatıyla ilgili şöyle rivayet edilir.

Recep Ayının 5. Gecesinde, hicri 633 yılında, Hazreti Hace Muinüddin Çişti (radıyallahü anh), adeti üzere gece namazından sonra zikir hücresine çekilir. Kapıyı kapar ve ibadete başlar. Geçen 30 yıl boyunca yaptığı gibi, yukarıdaki ayetleri büyük bir huşu içinde okumaya başlar. Hace müritlerinin kendisini rahatsız etmemeleri konusunda uyarmıştır.

Gece boyunca içeriden birbirine bezmeyen sesler geldiğini duyarlar. Sabahın ilk ışıklarıyla bu ses kesilir. Sabah namazı vakti geldiğinde talebeleri kapının açılmadığını görünce endişelenir ve kapıyı kırar ve içeri girerler. Hace Hazretlerinin ölü bedenini bulurlar. Alnında ise şu sözler yazmaktadır.



Haza habibullah

Mate fi hubbillah



O Allah’ın sevgilisidir,

Ve Allah aşkından öldü.

Yorum Gönder

0 Yorumlar