Teheccüde ve sabah namazına kalkabilmek için Dualar

Teheccüde ve sabah namazına kalkabilmek için Dualar




İmam Cafer Sadık’tan (ra) şöyle demiştir: “Allah Resulü (s.a.a) buyurmuştur ki, her kim gecenin sonunda (sabah namazından önce) uyanmak isterse, yatağa gittiğinde şunu söylesin:
اَلّلهُمَّ لا تؤمِنّی مَکرَکَ وَلا تَنسِنی ذِکرَکَ وَلا تَجعَلنی مِنَ الغافِلینَ اَقُومُ ساعَ ۀ َ کَذا وَکَذا .
“Allahumme la tuminni mekreke ve la tensini zikreke ve la tec’elni min-el ğafiline egumu saete keza ve keza.”
Yani, filan saatte uyanacağım ; bu duayı okuduğunda hak Teala onu o saatte uyandırması için bir meleği görevlendirir.
İmam Cafer Sadık (a.s) muteber bir hadiste şöyle buyurmuştur: “Her kim uyuyacağı zaman bu ayeti okursa, gecenin hangi vaktinde isterse uyanır:
قُل اِنَّما اَنَا بَشَرٌ مِثلُکُم یُوحی اِلَیَّ اِنَّما اِلهُکُم اِلهٌ واحِدٌ فَمَن کانَ یَرجُو الِقاءَ ربِّهِ فَلیَعمَل عَمَلاً صالِحاً وَلا یُشرِک بِعبادَ ۀ ِ رَبِّهِ اَحَدَاً .
“Gul innema ene be şerun mislukum yuha ileyye innema ilahukum ilahun vahidun femen kane yercu ligae rabbihi felye’mel emelen salihen ve la yuşrik biibadeti rabbihi eheden .”
Yine, İmam Musa Kazım (a.s) muteber bir hadiste şöyle buyurmuştur: “Her kim gece uyanmak isterse, uyuyacağı zaman şunu söylesin:
اَلّلهُمَّ لا تَنسِنی ذِکرَکَ وَلا تُؤمِنّی مَکرَکَ وَلا تَجعَلنی مِنَ الغافِلینَ وَاَنبِهنی لاَحَبّ السّاعاتِ اِلَیکَ اَدعوکَ فیها فَتَسجیبَ لی وَاَساَلُکَ فَتُعطینی وَاستَغفِرُکَ فَتَغفِرَلی اِنَّهُ لایَغفِرُ الذُّنُوبَ اِلاّ اَنتَ یا اَرحَمَ الرّاحِمینَ .
“Allahumme la tensini zikreke ve la tuminni mekreke ve la tec’elni min-el ğafilin ve enbihni liehebbes saati ileyke ed’uke fiha fetescibe li ve es’eluke fetu’tini veste ğfiruke feteğfiruli innehu la yeğfir-uz zunube illa ente, ya erhem-er rahimin.”
Bu duayı okuduğunda Hak Teala onu uyandırmaları için iki melek gönderir. Eğer uyanmazsa, o iki meleğe onun için istiğfar etmelerini emreder. Eğer o gece ölürse, şehit olarak ölmüş olur. Eğer uyanırsa, her istediği dileği Allah ona verir.
İmam Muhammed Bakır (a.s) muteber bir hadiste şöyle buyurmuştur: “Her kim gecenin bir saatinde uyanıp ibadet etmeye azmeder ve Allah onun bu isteğinde samimi olduğunu bilirse, o saatte onu uyandırıncaya kadar hareket ettirmeleri için elbette iki meleği gönderir.”
İmam Cafer Sadık (a.s) muteber bir hadiste şöyle buyurmuştur: “Bir kimse uykusuzlukla kar şı karşıya kalır ve uyuyamazsa, şu duayı okusun:
سُبحانَ اللهِ ذی الشَّأنِ دآئِمُ السُّلطانِ کُلِّ یَومٍ هُوَ فی شَأنٍ .
“Subhanallahi zi ş şe-ni daim-us sultani kulli yevmin huve fi şe-nin.”

Yorum Gönder

0 Yorumlar