RAMAZÂN Bayramının Arife gününde Neler Yapmalı?

RAMAZÂN Bayramının Arife gününde Neler Yapmalı?


Ramazan Bayramı ARİFE GÜNÜ GECESİ NE YAPMALI!


1- Ramazan ayında bitirdiğimiz Kur’an-ı Kerim hatimlerinin duasını geceleyin yaparsak çok daha iyi olur.


2- Receb-i Şerif’in başında başlayıp Ramazan-ı Şerifin sonuna kadar her gün fazladan okuduğumuz 1000 adet Kelime-i Tevhid adedi 90.000’ne tamamlanınca bir Kelime-i Tevhid hatmi oluyor. Bunun duasını da Arefe günü gecesi yaparsak iyi olur, inşaallah.(Kelime-i Tevhid Hatmi 70 Bin adet de olur, 90 Bin de)
3- Rasülullah (sav):’’Ramazan Bayramı gecesini ve Kurban Bayramı gecesini ihya edenin kalbi, kalplerin öldüğü günde ölmez!’’ buyurmuştur. Bu itibarla be geceyi uyanık geçirmeliyiz, inşaallah. Bu gecede Zikir, fikir, murakabe, bolca istiğfar (kendimiz ve evlatlarımız için), Kur’an tilaveti, Tesbih, kaza, hayır, hacet ve Teheccüd namazları ile geceyi ihya etmeliyiz.
4- Yatsı ve Sabah namazını (erkekler) camide cemaatle kılıp, sabah namazından sonra Bayram namazına kadar camide yine ibadetle, vaaz-ü nasihat dinlemekle geçirebiliriz, İnşaAllah!
********
GÜNDÜZÜNDE:
5- Çokça:’’La ilahe illallahu vahdehu la şerikeleh, lehül mülkü velehül hamdü yuhyi ve yumit, ve hüve hayyün la yemut, biyedihil hayr, ve hüve ale külli şey’in kadir.’’ Söylemeliyiz.(Hadisi Şerifle tavsiye edilmiştir.)
6- Öğle ikindi arası 2 şer rekatta bir selam vermek üzere 4 rekatlık bir hayır namazı var. Her rekatta Fatiha’dan sonra 50 ihlas okuyarak kılarız, inşaallah. Namazdan sonra gönlümüze göre dua yaparız.(Ramazan-ı Şerif boyunca Oruç, teravih, Kur’an Hatmi vs. ibadetlerimizin kabulü için)
7- Mutad üzere her mübarek gün ve gecede okunması tavsiye edilir. Besmele ile 1000 İhlas-ı Şerif. Yani 1000 Besmele ve 1000 ihlas-ı Şerif. Hadis-i Şerif’te bunu okuduktan sonra yapılan dua reddolunmaz buyruluyor.
8- İkindi Namazından sonra Kabir ziyaretinde bulunup, Anne-Baba, eş, dost ve akrabaların kabirlerini ziyaret edebiliriz. İkindiden önce de olabilir.
9- Hastalıklardan kurtulmak için şifa niyetiyle Boy abdesti (gusül) alınabilir. Beden temizliği ile birlikte.

Yorum Gönder

0 Yorumlar