Ramazan ayında cehennemde azad olmak için Dikkat!



Ramazan ayında cehennemde azad olmak için Dikkat!


Ramazan-ı şerif ayında cehennemden âzad  olunmak isteyen her mü’min bunun sebeblerine yapışmalıdır.

Bir hadis-i şerifte:” Şu dört hasleti mümkün olduğunca çok yapın:Bundan iki hasletle  Rabbinizi hoşnut edersiniz,iki haslete de siz muhtaçsınız.”

Rabbinizi hoşnut kıldığınız  iki haslet  ” Allah’tan başka  ilah olmadığına şehâdet etmeniz ve ondan bağışlanmayı dilemenizdir.”

Muhtaç olduğunuz iki haslet de “ Allah’tan  cenneti istemeniz ve cehennemden ona sığınmaktır.”

Hadis-i şerifte zikredilen bu dört haslet cehennemden kurtulmaya ve mağfiret olunmaya sebebtir.

Kelime-i Tevhid,kulun günahlarını siler,mavheder,hiç bir günah bırakmaz.Hiç bir amel kelime-i tevhide müsavi olamaz.
Kelime-i Tevhid,cehennemden kurtulmaya sebeb olan köle âzad etmeye bedeldir.Kim her sabah  v eher akşam 4 defa kelime-i tevhidi tekrar ederse cehennemden âzad  olunur.İhlasla söyleyen kişinin bedenini Allahü Teâlâ  cehennem ateşini haram kılar.

İstiğfar ise mağfiret olunmaanın en büyük sebeblerindendir. Zira istiğfar demek mağfiret olunmayı talep etmektir.Oruçlu kimsenin oruçlu iken ve ifar anında  yaptığı duaları kabul olur.

Hasan-ı Basir (r.a) ” istiğfarı çoğaltınız.Çünkü Allahü Teâlâ’nın rahmetinin ne zaman ineceğinin bilemezsiniz.” demiştir.

Allahu Teâlâ kelime-i Tevhid ile istiğfarı Muhammed Sûresinin 19 ncu ayeti celilesinde beraber zikrederek  “şüphe yok ki Allah’tan başka ilah yoktur ve hem kendin için hemde mü’min erkek ve kadınlar için mağfiret iste..”buyurmuştur.

Rivayet olunur ki;Şeytan “Ben insanları  günahlar ile helak  ettim.Onlarda da beni “La ilahe illallah ” kelime-i tayyibesi ve istiğfar ile helak ettiler.” demiştir.

O zaman kardeşlerim mübarek  Ramazan ayında ve diğer günlermizde   “İstiğfar ve Kelime-i tevhid ” okumayı asla terk etmeyelim.

Rabbim affettiği,mağfiret ettiği,cehennemden âzad ettiği kullarından eylesin cümlemiz. Amin

Yorum Gönder

0 Yorumlar