Sivilce Çıban ve Akne tedavisinde hacamat etkisi




Ergen sivilceleri ,

ilerki yaşlarda yüzde veya genelde sırtta çıkan sivilce tedavisinde Hacamat çok büyük yardımcıdır.

Karaciğer düzgün çalışmadığı veya aşırı stres aşırı ilaç alındığı zamanlarda normal yollardan bağırsaklarla dışarı atılamayan toksinler kendine dışarı çıkacak yol ararlar. Ve doğal olarak vücut bu toksinleri en kestirme yoldan deri gözeneklerinin en uygun noktasından yüzden veya sırttan dışarı atmaya çalışır ve sivilce oluşur.

İleri yaşlardaki sivilce karaciğer zafiyetinden, genç yaşlardaki sivilce hem karaciğer zayıflığı hemde hormonların dengesiz salgılanmasıyla alakalıdır.

Yüze hacamat yapılmaz. Sırtta sivilce veya çıban olan bölgeye Hacamat yapılırken sivilceli noktalara vakum uygulansada direk svilce üzerinden kesik yapmamaya özen gösterilmelidir.

Sivilceli bölgeye uygulanacak vakum şiddeti normal Hacamat uygulamasına göre daha az ve hafif olmalıdır. Zira sivilceli bölgede muhtemelen deri altı toksik madde miktarı  birikimi oldukça fazladır.

Sentetik ilaçlar başta faydalı gibi görünsede  iltihabın dışarı atılmaya çalışıldığı noktaları  tıkamakta sonrasında ise tıkanma başka hastalıkların oluşmasına zemin hazırlamaktadır.

Hacamat yaptırmanın ise hiç bir yan etkisi yoktur.

Yorum Gönder

1 Yorumlar