Aşk Türleri ve Tedavileri Hakkında

 


❤️Aşk Türleri ve Tedavisi;

🍁Aşk iki kısımdır bir kısım aşıkların gayesi sadece sevgiliye yakın olmak ve onunla oturup sohbet etmek, yanında olmaktır, bu onlara yeter başka bir şey istemezler.


🍃Diğer kısım Aşıklar vardır ki bunların gayesi şehvani ve şeytanidir ki ancak kötü nefislerinin arzularına tabi olup yerine getirmeyi isterler.


🥀Hekimler derler ki: Aşk vesvese benzeri bir hastalıktır insanın kalbinde ortaya çıkar. Bâzı da der ki bu bir deliliktir kimiside kalpte oluşan aşırı istektir der.


⭐Sevdiği kişiye karşı aşırı hırs kavuşma arzusu gerçekleşmeyince aşığa acı verir. Bu hastalık çoğunlukla gençlerde olur.


🌿Aşk hastalığının sebebi sevgilinin güzel yüzüne ve güzel şekli şemalini güzel yönlerini sürekli düşünüp aklında hayal etmek ve gözünde onu büyütmektir.


💫Aşığın teşhisi eğer Aşığın yanında Sevdiğinin ismini veya yaşadığı mekanın adını zikrederseniz yüzü,duruşu, hareketleri, nabzı değişir.


✍️Tedavisi ise eğer şartlar uygunsa ve dini bir mani yoksa Aşığı maşuğuyla evlendirmektir.


🌿Yok eğer kavuşmaya imkan yoksa Aşık kişiye bir takım yaşlı bilgili kimseleri gönderip onlar Aşığa; maşuğun kötü yönlerini, kusurlarını, eksikliklerini anlatıp Aşığın kalbinden çıkarmaya çalışırlar.


🍂Eğer Aşık aklı başında biri ise nasihatler verilir derler ki; sendeki Aşk iyi bir şey değil sonu deliliğe kadar gider denilip bir heves olduğu anlatılır.


🍂 Sevdiğin kişi rüzgar gibi gelip gidici bir kişidir sana ondan yarar gelmez sana zerre kadar muhabbeti olsa idi böyle üzülmezdin senin üzülmene bile izin vermezdi.


🌹Şairin dediği gibi;


🍃Bir dilbere dil ver ki beladır demesinler

Bir aşk yaşa ki hatadır demesinler

Bir derde esir ol ki, zamanın hekimleri İlaç gerektir demesinler.


🌿Eğer aşık akıllı değil nasihatten anlamaz biriyse onu At koşturmak, Satranç oynamak, Acayip hikayeler ve kitaplarla meşgul etmek, veya Çeşitli nağmeler seslerle meşgul etmeli veya matematik, hesap, mantık gibi ilimlerle iştigal ettirilmeli.


🌲Hekimlerden bazısı da dedi ki ilacı sevgiliden uzaklaşmak başka memlekete gitmektir.


✒️Ayrıca Gül, Nilüfer, Menekşe şerbeti içmekte faydalıdır aşığa.


-[Dusturul Vesim Fit tıbbıl Cedid vel Kadim Kitabından düzenlenmiştir]

Yorum Gönder

0 Yorumlar