İyi bir âkıbet ve son nefeste bu dünyadan ötelere imanla yürümek için



دُعَاءٌ لِحُسْنِ الْخَاتِمَةِ وَالْإِيمَانِ 

اَللّٰهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ خَيْرَ الْمَسْأَلَةِ، وَخَيْرَ الدُّعَاءِ، وَخَيْرَ النَّجَاحِ، وَخَيْرَ الْعَمَلِ، وَخَيْرَ الثَّوَابِ، وَخَيْرَ الْحَيَاةِ، وَخَيْرَ الْمَمَاتِ، وَثَبِّتْنِي، وَثَقِّلْ مَوَازِينِي، وَحَقِّقْ إِيمَانِي، وَارْفَعْ دَرَجَتِي، وَتَقَبَّلْ صَلَاتِي، وَاغْفِرْ خَطِيئَتِي، وَأَسْأَلُكَ الدَّرَجَاتِ الْعُلَى مِنَ الْجَنَّةِ، أٰمِينَ. اَللّٰهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ فَوَاتِحَ الْخَيْرِ وَخَوَاتِمَهُ وَجَوَامِعَهُ وَأَوَّلَهُ وَأٰخِرَهُ وَظَاهِرَهُ وَبَاطِنَهُ. اَللّٰهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ أَنْ تُبَارِكَ لِي فِي سَمْعِي وَفِي بَصَرِي وَفِي رُوحِي وَفِي خَلْقِي وَفِي خُلُقِي وَفِي مَحْيَايَ وَفِي مَمَاتِي وَفِي عَمَلِي. اَللّٰهُمَّ تَقَبَّلْ حَسَنَاتِي، وَأَسْأَلُكَ الْعُلَى مِنَ الْجَنَّةِ. وَصَلَّى اللّٰهُ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى أٰلِهِ وَصَحْبِهِ أَجْمَعِينَ.
***
Hayırlı, güzel bir âkıbet ve son nefeste bu dünyadan ötelere imanla yürümek için okunabilecek bir dua
Kudretinin sonsuz, merhametinin sınırsız olduğuna gönülden inandığım Yüce Allah’ım! Lütf u keremine iltica ediyor, yüce dergahının önünde diz çöküyor, kemerbeste-i ubûdiyet içinde el açıp yakarışa geçiyorum.
Allah’ım, bana istenilecek şeylerin en güzelini istemeyi, yapılabilecek duaların en hayırlısını yapmayı, Hak katında en makbul başarılarla serfiraz olmayı, en hayırlı ameller işlemeyi, en bereketli sevaplara nâil olmayı.. hayatın ve mematın hayırlı olanını nasip eyle.
Rabbim, ayaklarımı kaydırma ve her zaman sâbit eyle.. mizanda hasenâtımı ağır tut.. imanımı tahkike ulaştır.. nezdindeki derecelerimi yükselt.. namazımı ve yerine getirmeye çalıştığım diğer ibadetlerimi kabul, hatalarımı da mağfiret buyur.. Rabbim inayet ve sıyanetine pek muhtaç bu âciz bendeni de Cennet’inin yüksek derecelerine nâil eyle! Amin!.
Yüceler Yücesi Allah’ım! Lütf u kereminden başı da sonu da, içi de dışı da güzel en câmî hayırları diliyorum. Allah’ım, duymamı, görmemi, ruhumu, yaratılışımı, ahlâkımı, hayatımı, bütün amellerimi ve vefatımı güzelleştir, bereketlendir ve çok büyük hayırlara vesile eyle! Her zaman salât ü selamlarla yâd etmeye çalıştığım Efendiler Efendisi, âli ve ashabı hürmetine huzurunda dileniyorum; eksik ve kusurlarıyla beraber hasenâtımı kabul buyur ve lütuflarına eşedd-i ihtiyaç ile muhtaç olan bu nâçar kulunu Cennet nimetlerinin en güzelleriyle sevindir!.. Amin!...

Yorum Gönder

0 Yorumlar