DİKKAT! BİRBİRİ İLE UYUŞMAYAN YİYECEKLER


- Yoğurtlu aş ile koruk aşı
- Erik, şeftali, kayısı ve ekşi nar
- sirkeli aş ile koruk aşı
- tuzlanmış balık ile tuzlanmış et (nemeksu)
- Pirinç ile sirke
- Güvercin eti ile soğan, sarımsak, hardal güvercin eti bu 3 şey ile birlikte yediğinde kanı yakıp cüzzam yapar 
- Sirke ve sarımsak ile pişmiş tuzlanmış et
- Tavuk eti ile yoğurt
- Tavuk eti ile balık eti
- Tavuk eti ile ekşiler kulunca sebep olur
- Yaş meyveler ile buzlu su
- Balık eti ile kavun
- Soğan ile sarımsak
- Soğanı çok yemek yüzde leke ve çil yapar ve baş dönmesine sebep olur
- Süt ve şarabı aynı gün içinde içmek nıkrıs (gut) hastalığına sebep olur
- Hacamattan sonra tuzlu ve keskin yiyecekler yemek uyuz, kaşıntı ve bahaka sebep olur
- Sirkeyi bakır ve kurşun; yağı ve sütü bakır ve tunç kaplara koymamak lazım
- Taze balık, süt, yaş peynir ve yumurta bir arada yenmez
Yadigar/ tabib ibni şerif/ sayfa 48 ve 49


 

Yorum Gönder

0 Yorumlar